Opaski detekcyjne z tlenkiem żelaza 290/4,5mm
Zapytaj o ten produkt
Dostępność: Dostępne
Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Zamówienia złożone do godz. 13:00 * wysyłamy tego samego dnia.
(* dotyczy dni roboczych)
Do najbliższej wysyłki pozostało:
Dostawa gratis! dla zamówień powyżej 500,00 zł
Dostępność: Dostępne
Koszt wysyłki: od 0,00 zł
Zamówienia złożone do godz. 13:00 * wysyłamy tego samego dnia.
(* dotyczy dni roboczych)
Do najbliższej wysyłki pozostało:
Opaski detekcyjne
WYKRYWALNE OPASKI ZACISKOWE
Opaski detekcyjne to kopolimery z dodatkiem tlenków żelaza, zapewniające im
odpowiednie właściwości ferromagnetyczne w całym przekroju. Umożliwiają
identyfikację przez wykrywacze metali (tzw. metal detektory) oraz sprzęt
rentgenowski służący do kontroli standardów bezpieczeństwa. Sprzedawane
w naszym sklepie opaski detekcyjne produkowane są w kolorze szaro-niebieskim
dla identyfikacji wizualnej. Mają zaokrąglone krawędzie, aby uniknąć
uszkodzenia izolacji przewodów oraz dla bezpieczeństwa użytkownika.
Wymagają niskich nakładów sił w procesie zapinania oraz posiadają skośnie,
prążkowane zakończenie ułatwiające szybkie chwytanie i łatwiejszą obsługę.
Dla kogo detekcja?
Dziś producenci w przemyśle spożywczym zapewniają swoim konsumentom
produkty "gotowe do użycia" częściej niż kiedykolwiek indziej, chociażby
poprzez przetwarzanie komponentów ich produktów finalnych. W ramach tych
procesów odnotowujemy zwiększenie szans na zanieczyszczenia produktu.
Może to spowodować kosztowne straty w gotowym wyrobie, jak również straty
związana z pokryciem kosztów czyszczenia i konserwacji maszyn, a co za tym
idzie, przestój na linii produkcyjnej i ostatecznie utrata reputacji firmy na rynku,
koszty wycofania partii lub sprawy sądowe. Opaski detekcyjne ułatwią
producentom wykonanie analizy zagrożeń FDA i krytycznych punktów
kontroli (HACCP), systemów norm na zapobieganiu zanieczyszczeń.
Czym jest HACCP?
HACCP (ang. Hazard Analysis and Critical Control Points) - System Analizy
Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, zwany "systemem HACCP" - to
metodologia postępowania przetwórców żywności, firm zajmujących się
pakowaniem i dystrybutorów, mająca na celu zapewnienie bezpieczeństwa
żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia
wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas
przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością produktami
spożywczymi; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub
ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących.Pakowane po 100szt
w paczce.
PRODUKT NIE NADAJE SIĘ DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ!
Dane techniczne:
Złóż zamówienie za min.
500,00 zł a przesyłkę otrzymasz
GRATIS
Wszystkie złożone zamówienia
możesz odebrać w sklepie
stacjonarnym
Złoż zamówienie do godz. 13:00
a przesyłka zostanie nadana tego
samego dnia
Jeśli pootrzebujesz porady lub
informacji na temat produktów,
skontaktuj się